Voetbehandeling

De focus ligt op het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van voet- en voetgerelateerde problemen, vooral wanneer er medische noodzaak is.


Soms is een voetbehandeling medisch noodzakelijk vanwege verschillende aandoeningen of klachten. Denk hierbij aan:


Diabetes: Mensen met diabetes lopen een verhoogd risico op complicaties aan de voeten, zoals neuropathie en slechte wondgenezing. Een voetbehandeling kan nodig zijn om zorgvuldig om te gaan met diabetische voetproblemen.


Reumatoïde Artritis: Deze auto-immuunziekte kan gewrichten en weefsels aantasten, ook in de voeten. Voetbehandeling kan helpen om de pijn te verlichten en de mobiliteit te behouden.


Nagelaandoeningen: Ernstige ingegroeide teennagels, schimmelnagels of andere nagelproblemen kunnen medische voetbehandeling vereisen om infecties te voorkomen en de gezondheid van de nagels te herstellen.


Huidproblemen: Huidproblemen zoals eelt, likdoorns, blaren, of wonden kunnen medische zorg vereisen, vooral als ze zich ontwikkelen tot ernstigere aandoeningen.


Voetafwijkingen: Sommige mensen hebben aangeboren of verworven voetafwijkingen die pijn, ongemak of bewegingsbeperking veroorzaken. Voetbehandeling kan hierbij helpen.Uw podotherapeut is opgeleid om medische voetbehandelingen uit te voeren en is goed thuis in de complexiteit van voetproblemen. Er wordt samen met u gewerkt om de juiste behandelingsopties te bepalen en streven naar de beste oplossingen voor uw specifieke medische situatie.

Neem gerust contact met ons op voor een afspraak of meer informatie, zodat we uw specifieke behoeften kunnen bespreken en aanpakken.