Medical Taping

... is een techniek die door podotherapeuten wordt gebruikt om de stabiliteit en ondersteuning van de voet en enkel te verbeteren.


Het maakt gebruik van speciale elastische tapes die de gewrichten en spieren kunnen ondersteunen, de pijn kunnen verminderen en het herstel kunnen bevorderen.

Bij het medicinaal tapen wordt de tape strategisch aangebracht op specifieke delen van de voet en enkel, afhankelijk van de aard van het probleem en de gewenste doelen. De tape is elastisch en flexibel, waardoor het de beweging van de voet en enkel niet beperkt.

Het doel van het medicinaal tapen is om de belasting op bepaalde structuren te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren, de proprioceptie (het gevoel van lichaamspositie) te stimuleren en de juiste uitlijning van de voet en enkel te bevorderen. Dit kan nuttig zijn bij verschillende aandoeningen, zoals verstuikingen, instabiliteit, peesproblemen en overbelasting.


De podotherapeut zal de tape zorgvuldig aanbrengen volgens specifieke technieken, rekening houdend met de individuele behoeften van de patiënt. De tape kan gedurende een bepaalde periode blijven zitten, afhankelijk van het doel van de behandeling en de reactie van de patiënt.

Naast het medicinaal tapen zal de podotherapeut ook advies geven over andere behandelmethoden, oefeningen en preventieve maatregelen om het herstel te bevorderen en toekomstige problemen te voorkomen.Als u last heeft van voet- en enkelklachten en geïnteresseerd bent in de voordelen van medicinaal tapen, nodigen wij u uit om een afspraak te maken bij onze podotherapiepraktijk. Onze deskundige podotherapeuten kunnen uw situatie evalueren en u voorzien van de juiste behandeling en zorg om uw voeten optimaal te ondersteunen.