Teen orthese

... is een op maat gemaakt hulpmiddel, vervaardigd met siliconen, dat specifiek is ontworpen om de tenen te ondersteunen, te corrigeren en drukpunten te verlichten.

Een teen orthese kan worden gebruikt voor diverse aandoeningen, zoals hamertenen, klauwtenen, hallux valgus (scheefstand van de grote teen), overlapping van tenen en andere afwijkingen in de teenstand. Het doel van een teen orthese is om de tenen in een meer natuurlijke positie te brengen, de pijn te verminderen en verdere vervorming of complicaties te voorkomen.


De podotherapeut zal een grondige evaluatie uitvoeren om de juiste maat en vorm van de teen orthese te bepalen. Het apparaat wordt meestal gemaakt van siliconen of ander flexibel materiaal dat comfortabel zit en gemakkelijk in schoenen kan worden gedragen. De teen orthese kan de tenen stabiliseren, druk verminderen op gevoelige plekken, wrijving voorkomen en de algehele voetfunctie verbeteren.

Het dragen van een teen orthese vereist enige gewenning, maar de meeste mensen ervaren al snel verlichting van pijn en ongemak. Regelmatige controle bij de podotherapeut is essentieel om ervoor te zorgen dat de teen orthese correct blijft passen en functioneren.Als u last heeft van tenenproblemen of andere voetgerelateerde klachten, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze podotherapiepraktijk. Onze deskundige podotherapeuten kunnen u helpen bij het beoordelen van uw situatie en het aanbieden van passende oplossingen, waaronder het gebruik van een teen orthese, om uw voetgezondheid te verbeteren.