Nagelbeugel

....is een effectieve oplossing die wordt gebruikt bij de behandeling van ingegroeide teennagels.


 Een ingegroeide teennagel kan zeer pijnlijk zijn en leiden tot ontstekingen en infecties. Een nagelbeugel kan helpen om de nagel in de juiste vorm te corrigeren en verdere complicaties te voorkomen.

Bij een ingegroeide teennagel groeit de nagel in de huid aan de zijkanten van de teen, wat ongemak en pijn veroorzaakt. Een podotherapeut kan beoordelen of een nagelbeugel geschikt is voor uw situatie. De beugel bestaat meestal uit een dun metalen draadje dat op maat wordt gemaakt en om de nagel wordt geplaatst. Door geleidelijke druk uit te oefenen, helpt de nagelbeugel om de nagel recht te trekken en de groei in de juiste richting te bevorderen.

Het plaatsen van een nagelbeugel is een nauwkeurig proces dat wordt uitgevoerd door een ervaren podotherapeut. U kunt verwachten dat de beugel regelmatig wordt aangepast om de juiste druk op de nagel te behouden en het gewenste resultaat te bereiken. De behandeling is meestal pijnloos en kan directe verlichting bieden bij ingegroeide teennagels.

Naast het plaatsen van een nagelbeugel zal de podotherapeut ook advies geven over de juiste voetverzorging en preventieve maatregelen om herhaling te voorkomen. Het is belangrijk om te weten dat nagelbeugels niet altijd de enige oplossing zijn voor ingegroeide teennagels. In sommige gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn. Uw podotherapeut zal de beste behandelingsopties met u bespreken, gebaseerd op uw specifieke situatie.Als u last heeft van ingegroeide teennagels of andere nagelproblemen, raden we u aan om een afspraak te maken bij onze podotherapiepraktijk. Onze deskundige podotherapeuten zullen uw nagels beoordelen en u voorzien van de juiste behandeling en zorg om uw voeten gezond te houden.